Întotdeauna sunt oportunități fantastice pe piață pentru programatorii experimentați

Acest moment poate fi cel mai bun moment din istoria omenirii pentru a deveni programator deoarece:

  • Oricine, indiferent de intelectul sau de situația financiară sau de locul de reședință, se poate instrui pentru a deveni un programator care poate fi angajat sau pentru a deveni fondator de startup.
  • Cu doar câțiva ani în urmă, aveați nevoie de cel puțin o diplomă de licență în informatică (minim 4 ani de facultate) pentru a obține o educație de programare adecvată. Astăzi, puteți deveni un inginer sau programator de software specializat cu doar câteva luni de formare. În plus, în doar câteva luni, puteți deveni un inginer de software profesionist (front-end, mobil, back-end, etc.), unul mai calificat decât un absolvent de licență.
  • Pentru orice carieră de programare, există oportunități educaționale de înaltă calitate, accesibile, on-line și offline, iar calitatea acestor cursuri disponibile astăzi online (multe dintre ele gratuite) sunt la fel de excelente ca și aceleași cursuri disponibile la universități exclusive și prestigioase. Luați în considerare faptul că un tânăr dintr-o zonă îndepărtată din Gambia, cu acces la internet pe telefonul său mobil, poate să urmeze aceleași cursuri pe care un american norocos le are la o universitate din Ivy League.
  • Puteți cu ușurință să fiți mai apropiat de lucrurile care vă pasionează. De exemplu, o persoană care este pasionată de jocurile de noroc și își petrece timpul pe unibet.org, poate oricând să învețe programare și să contribuie la dezvoltarea jocurilor de noroc. În acest fel, va descoperi mai multe despre mecanismele jocurilor respective de noroc.
  • Inteligența artificială (AI) și automatizarea (mai ales pentru că prima este încă în primele sale zile) și datele mari sunt la fel de practice și oportuniste pe cât vor fi vreodată, pentru că va veni vremea când chiar și programele umane vor fi depășite și se va observa inferioritatea lor față de AI.
  • În acest moment, mai mult decât oricare alt moment din istoria omenirii, software-ul, în combinație cu hardware-ul și software-ul controlat de software-ul integrat cu sistemele biologice – va afecta fiecare aspect al omenirii: orice lucrare pe care o realizăm și o vom face vreodată, fiecare lucru pe care l-am creat și îl vom crea, tot ceea ce facem și fiecare loc pe care îl vizităm și, în curând, tot ce știm și vom contempla.
  • Puteți crea posibilități extraordinare și creatii divine pe care nici chiar Iisus însuși niciodată nu le-a postulat, în special datorită progresului pe care l-am făcut în ingineria software și calcul și care este realizabil astăzi. De exemplu, puteți crea software pentru a citi mintea și a prezice viitorul și multe altele.
  • În calitate de programator, puteți câștiga un salariu mai mare de plecare astăzi decât mulți medici și avocați câștigă.
  • Puteți lucra de oriunde în lume pentru orice companie din lume.
  • În curând sau, sperăm că mai târziu, multe dintre lucrurile pe care le facem, vor fi automatizate. Tehnologia de backend poate fi 90% automată, fără a lăsa loc pentru zeci de mii de dezvoltatori. O lansare de astăzi este în curs de dezvoltare soluții pentru automatizarea dezvoltării mobile.
  • Puteți construi companii, la fel de mari, de bogate sau de extraordinare, așa cum le puteți imagina.

Nu e de mirare că mulți oameni vor să învețe să codeze și, chiar dacă cei mai mulți nu devin programatori de succes și angajați, încă zeci de mii supraviețuiesc în mod obișnuit educației epuizante și dificile de programare pentru a deveni programatori de succes.

Și dvs. ar trebui să vă gândiți să deveniți programator. Dar asigurați-vă că citiți toate articolele din această serie pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine cum să reușiți, ce carieră de programare să alegeți și multe altele.