Beneficiile software-ului open source

Renumita companie Procter & Gamble a lansat un program numit „Connect and Develop”, al cărui scop este achiziționarea de produse de la alte companii și aducerea la bord a mărcilor P & G. Îi ajută să caute idei și tehnologii externe prin deschiderea platformei. GitHub este un alt nume mare pentru software-ul open source.

OSS (open source software) poate beneficia de afacerea dvs. în mai multe moduri, economisind timp și bani și mulți experți pot contribui la perfecționarea sau îmbunătățirea software-ului dvs. de afaceri. Să facem parte din nenumăratele avantaje pe care le oferă software-ul open source pentru companii.

1. Promovarea inovării

Dacă comparați nașterea tehnologiei cu lumea modernă de astăzi, veți observa o transformare mamut între ele. Ținând cont de evoluția internetului și a telefoanelor mobile, nu putem nega în nici un fel puterea de inovare. Software-ul open source oferă o platformă în care un novice sau un dezvoltator cu experiență pot contribui, indiferent de vârstă și experiență. Promovează învățarea, atrage productivitatea și contribuie la creșterea pozitivă a software-ului în mod voluntar. Această cultură de îngrijire și împărțire vă oferă mai mult decât bani. Aveți posibilitatea să lucrați liber pe OSS și să valorificați oportunitatea de a analiza codurile sursă, în special pentru nume mari, cum ar fi Mozilla Firefox, server de web Apache HTTP și multe altele.

2. Oferă fiabilitate

Eficiența software-ului pentru a-și îndeplini specificațiile cerute definește fiabilitatea software-ului. Se compune din trei factori majori; detecția defecțiunilor, prevenirea defecțiunilor și îmbunătățirea software-ului pentru a maximiza fiabilitatea. Într-o platformă open-source, software-ul este urmărit și monitorizat de mii de experți sau chiar de pionierii domeniului care pot remedia defectele fără a lua prea mult timp. Acest lucru crește fiabilitatea și permite buna funcționare a software-ului fără întrerupere.

3. Eliminarea și urmărirea bugurilor

„Cu suficienți ochi, toate bug-urile sunt superficiale” ~ Raymond

Aceasta înseamnă mai mult numărul de persoane implicate în dezvoltarea software-ului; cu atât mai puține sunt șansele de bug-uri și de defecte în software-ul. Într-un bug, OSS sunt reparate rapid în numărul de ore de detectare, deoarece codul sursă este clar pentru toți. Ei nu numai că pot remedia, dar pot, de asemenea, să raporteze administratorilor software-ului sau să-și împărtășească singuri versiunea actualizată.

4. Învățarea învățării

Beneficiul contribuției colective este acela că avansează învățarea și încurajează creșterea. Într-un mediu open source, oamenii oferă suport direct și feedback privind codurile scrise de alți membri. Acest proces de evaluare colegială este valabil pentru cei care sunt dispuși să învețe și să prospere în domeniu. Nu numai aceasta, comunitatea open source oferă suport substanțial utilizatorilor sub formă de bloguri, tutoriale, chat-uri live și discuții pe forum.

Deschiderea mediului nu este bună numai pentru învățare, dar dezvoltă și cultura de a ajuta, de a se împărtăși și de a se îngriji. Puteți obține cunoștințe de specialiști gratuit și, de asemenea, puteți să dați înapoi comunității prin împărtășirea cunoștințelor pe care le aveți. Dar, cu profesioniștii vine contra! Comunitatea care invită programatori din întreaga lume are unele dezavantaje pe de altă parte. Să explorăm ce sunt!