Este open source bun pentru afaceri?

De la lansarea mișcării software-ului liber în 1983, spre popularitatea crescândă a tehnologiei Java, software-ul open source devine rapid o amenințare serioasă pentru software-ul proprietar de pretutindeni.

Prin însăși esența sa, sursele deschise organizează întreprinzătorii, deoarece, spre deosebire de soluțiile cookie-cutter disponibile de la sistemele brevetate, permite o mai mare inovație și diferențiere, ajutând companiile să se distanțeze și să încurajeze concurența sănătoasă la un cost mai mic.

Cost redus și diferențiere

Nu este de mirare că multe dintre organizațiile de afaceri și guvernul de astăzi se bazează pe software-ul open source, cum ar fi Linux, ca o alternativă ieftină care poate fi personalizată pentru a se potrivi nevoilor destul de repede.

De fapt, se estimează că mai mult de jumătate din software-ul achiziționat în următorii câțiva ani va fi open source. Și nu vorbim doar despre sistemele de operare și instrumentele de productivitate, ci și despre instrumentele inteligente de aplicații software, cum ar fi învățarea în mașină.

Deci, de ce costurile sunt mai mici?

Software-ul open source este adesea dezvoltat prin intermediul forumurilor comunitare și al asociațiilor de colaborare, dezvoltatorii dând timp și expertiză, astfel încât nu există cheltuieli prea mici în ceea ce privește expertiza plătită sau programe scumpe de marketing și de branding. În plus, deoarece clienții au codul sursă, cei care au competențe de programare pot repara singuri bug-uri, fără a necesita costuri de suport mari.

Deci, în afară de preț și diferențiere, care este remiza? Iată câteva avantaje ale soluției open source:

Fiabilitate. Aplicațiile open source sunt construite pe limbi, cum ar fi HTML, C ++, Java sau Ruby, care s-au dovedit a fi fiabile și robuste.

Securitate. Prin natura sa, open source permite oricui să caute și să remedieze defectele de securitate. De la evaluarea de la egal la egal, software-ul se deschide până la o bază vastă de inspectori care pot detecta rapid problemele. De fapt, multe soluții cu sursă deschisă sunt mult mai sigure decât serverele Internet de proprietate.

Libertate de alegere. Deoarece software-ul open source este disponibil pentru toți, nicio companie nu deține software-ul, și nici o companie nu este blocată cu un anumit furnizor sau taxe de licențiere pe termen lung.

Continuitate. Atunci când un furnizor de software proprietar iese din afacere, majoritatea companiilor trebuie să se lupte pentru a găsi un înlocuitor rapid. Cu toate acestea, dacă un lider de open source părăsește un proiect, există o mulțime de alții care să preia. Comunitatea conduce programul, nu un singur furnizor.

Flexibilitate. Software-ul open source este flexibil. Puteți să îl luați, să îl utilizați și să îl personalizați pentru a vă satisface nevoile specifice. Vă ajută să stați în picioare pe piața dvs. specifică. Cheia este ca dezvoltatorii potriviți să aibă acces la open source.