Beneficiile software-ului open source pentru profesori, studenți și locuri de învățământ sunt multe. Cu ajutorul software-ului open source, școala dvs. poate prelua controlul asupra resurselor sale informatice și poate gestiona viitorul IT.

Costul total de proprietate scăzut

Nu toate programele open source sunt disponibile gratuit, nici chiar software-ul liber fără costuri în management. Cu oricare dintre opțiunile de sistem de operare și de pachete software, cineva va trebui să fie responsabil pentru întreținerea sistemului și aplicarea actualizărilor de securitate și de produs. Cineva va trebui să fie responsabil pentru fixarea lucrurilor atunci când acestea merg bine, indiferent de motiv.

Cele mai multe sisteme de operare open-source sunt ieftine sau gratuite pentru utilizarea educațională. Ele vin cu o varietate de instrumente utile de administrare și aplicații pentru utilizatori. Toate pot fi configurate pentru a avea acces total, restricționat sau fără acces la internet.

Cu toate acestea, aceste sisteme de operare sunt foarte diferite de Microsoft Windows sau Microsoft NT din punct de vedere al administrației și aceste diferențe necesită adesea angajarea unui administrator de sistem sau contractarea administrării sistemului către un profesionist calificat. Multe dintre companiile care alcătuiesc OSV sunt fericite să ofere asistență permanentă în acest mod.

Angajarea administrației externe a sistemului poate părea să întindă bugetul IT. Rețineți însă că, dacă utilizați un sistem de operare open source, nu va trebui să plătiți taxe mari de licență pentru sistemul de operare al fiecărui computer. Mai mult, există multe pachete software open source care vin și la costuri reduse, dar oferă o funcționalitate echivalentă cu alternativele proprii.

Învățarea conceptelor în loc de învățarea produselor

Expunerea elevilor la Linux va avea un impact pe termen lung asupra creșterii sale în alte domenii. Principalul motiv pentru care multe companii au cheltuit milioane de dolari pe software-ul Microsoft este că oamenii o știu.

În 5 ani, studenții de clasa a 9-a de astăzi se vor afla în forța de muncă. Dacă se simt deja confortabil cu software-ul open source, acesta va face mult mai ușor ca software-ul open source să se mute în alte sectoare.

Din păcate, în momentul de față suntem într-o situație în care software-ul propriu-zis a devenit standardul peste tot. Oamenii nu doresc să învețe cum să folosească produse alternative, deoarece nu sunt ceea ce vor trebui să știe în afaceri. Întreprinderile nu sunt dispuse să treacă la produse alternative, deoarece vor trebui să facă față costurilor de recalificare.

Ce înseamnă acest lucru pentru școli este faptul că există un accent mai mare pe predarea modului în care se utilizează anumite produse pentru studenți, mai degrabă decât prin predarea acestora a conceptelor de bază care stau la baza utilizării acestor produse.

În loc să-i învețe pe elevi elementele de bază ale structurii bune pentru eseuri, cadrele didactice adesea sfârșesc să-i învețe pe elevi cum să-și structureze eseurile folosind un anumit produs. În loc să predea studenților abilitățile de prezentare a computerului de bază, adesea sfârșesc prin a învăța elevii cum să folosească un anumit produs pentru prezentare.

Aceste lecții sunt utile, dar nu și-au atins scopul inițial. Utilizarea exclusivă a unui produs software open source nu va rezolva nici această problemă.